Az idei évben sem maradhatott el a farsang az óvodában

„Jöjjön a tavasz, vesszen a tél” – az idei évben sem maradhatott el a farsang az óvodában, mely a télűzés keretében látványos kiszebáb égetéssel záródott.

A farsanghoz sokféle hiedelem, népszokás, hagyomány fűződik. Ezek közé tartoznak az időjárásjóslások, a termésvarázslás, az álarcos alakoskodás, a táncmulatságok. Ez az időszak a télkergetés, a tavaszvárás vidám ünnepe. A farsangot is, mint minden ünnepet nagy készülődés előz meg óvodánkban. Ilyenkor minden csoportban a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve vidám készülődés, díszítés folyik. Ebben az időszakban Szemerey László bűvész látogatott óvodánkba, és jó néhány trükkel és mutatvánnyal kápráztatta el a gyerekeket. Farsang napján mindenki valamilyen jelmezbe öltözött. Erre az alkalomra tanult vidám verseket, csúfolókat, dalokat elmondva kezdetét vette a csoportokban a batyubál. Szólt a zene, az otthonról hozott süteményekből és üdítőből evett, ivott mindenki. Együtt táncolva, vonulva, kiszebáb égetéssel kergettük a telet. Közben közösen kiabáltuk, hogy „JÖJJÖN A TAVASZ, VESSZEN A TÉL!” Vidáman, mosolyogva várjuk az ébredő természetet, a reményekkel teli tavaszt. Köszönjük a szülők segítő támogatását! Úgy tűnik, hogy jól sikerült elkergetnünk a telet, hiszen máris beköszöntött a jó idő egyből több lehetőséget teremtve hétköznapjainkban. Februárban fő témánk a közlekedés. Mivel az időjárás kedvezett a kirándulásnak, így a nagyobbak Szegedre mentek megfigyelni a forgalom szabályait. A Mókus csoportosok a vonatos közlekedéssel ismerkedtek. A Szegedi Nagy állomásról indultak Szatymazra, ahol egy rövid időre meglátogatták a Szatymazi Barackvirág Óvoda kispajtásait. Köszönjük a vendéglátást! A Bölcsődék és Óvodák Kistérségi Egyesületének (BOKE) szervezésében 3D mozi járt óvodánkban. A vetítés alatt a tenger élővilágával ismerkedhettek a gyerekek, és a végén még egy delfin és fóka show-n is „részt vehettek”. Az MVM és az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum közös pályázatának, „Szegedi kistérség madárvilág életkörülményeinek javítása Szeged, Hódmezővásárhely, Makó és Mórahalom településeken” részeként a Technikum képviselője elhelyezett egy madáretetőt és megtartott az érdeklődő gyerekek számára egy edukációs előadást. Köszönjük Filó Bernátnak az előadást és a madáretető kihelyezését! Szeretnénk nagyon megköszönni Molnár Csillának a sok gyümölcsöt, amelyet felajánlott az óvodánknak!
Kérjük amennyiben lehetősége van, Ön is támogassa óvodánk alapítványát személyi jövedelemadója 1 % – nak felajánlásával!

Domaszék Óvodásaiért Alapítvány
Adószám: 18473580-1-06
Bankszámlaszám: 56900013 – 10111534
Segítségét előre is köszönjük!

Ez is érdekes lehet...